Aanvullingen en correcties op de overnachtingsmogelijkheden

Het formulier om correcties in te sturen staat hier.


Correcties en aanvullingen voor editie 2016

Campingreviews van fietsers

De campings waren niet allemaal geweldig. Je krijgt toch wel vaak een plekje achteraf, op een smal groenstrookje met uitzicht op een witte muur van caravans. Ik overdrijf nu een beetje hoor en kan wat pech hebben gehad. Een paar juweeltjes zaten er ook bij: Graffham (traject 4)  (6 of 8 euro dacht ik) en Pett (traject 2, tegenwind-alternatief). Voor de camping in Brighton en Portsmouth betaalde ik, als ik het goed heb, 22 en 28 pond.


Aanvulling

Op traject 1 is ook een camping in Camber (Km 59.4), maar deze kan in het hoogseizoen erg duur zijn:
Kaart 7, Camber, HPw, Camber Sands, New Lydd Rd., 08433092804, 25-3/31-10, II-V

 

Correctie

Op pagina 156 is de camping van Portsmouth per abuis niet vermeld:
Kaart 24, Portsmouth, HPw, South Sea Leisure Park, Melville Road, Southsea, 02392735070, hele jaar, IV-V.

Blz. 154, rechterkolom: de Camping Card International is niet meer verkrijgbaar bij de Fietsersbond. Wel bij de NTKC (alleen voor leden) en bij de webwinkel van de Nederlandse Kampeerauto Club (ook voor niet-leden, zie https://www.nkc.nl/nkc/camping-card-international).

Blz. 163, kaart 25, Portsmouth, Travelodge: 87.1 rechtuit klopt niet. Moet zijn: 88.4 Efp rechtsaf weg oversteken, linksaf over fietspad tussen struiken en hek, door de tunnel, weg oversteken, linksaf over fietspad, om de gebouwen heen, na het blauwe gebouw zie je de Travelodge liggen. De ingang is aan de achterkant van de Sovereign pub. De fietsen staan in de housekeeper's office. Er kunnen er ongeveer vier in. Bel in het hoogseizoen vóór het boeken bij het central booking office van Travelodge het nr. van het hotel 02031954627 om zeker te weten of er plaats is.


Gesloten hotel

Blz. 164, kaart 32, Poole: hotel Corkers is definitief gesloten.

 


 

Correcties en aanvullingen voor editie 2015

Campingreviews van fietsers

Camping traject 3: Wiston Bunctor Manor Farm: er zijn 3 portocabins waarvan er 2 wc's zijn en 1 een soort douche. Er was een grote groep jongeren die allemaal gebruik moesten maken van deze minimale en vieze faciliteiten.  Wij zijn doorgereden naar Washington waar een prima camping lag met goede faciliteiten en zelfs 2 pond goedkoper! (Washington camping park).

Camping traject 6: camping Whitefields is niemand aanwezig.  Hek gesloten. Als je member was van de caravan club kon je bellen maar wij kregen geen gehoor.  Beter van te voren bellen dus.
Aanvulling: Je moet daar een Camping Card International kunnen tonen (dus niet de Camping Key Europe van de ANWB). Dat zal wel voor meer Britse campings gelden, maar bij Whitefields zijn ze daar blijkbaar erg strikt in. (Dit geldt alleen voor campings die zijn aangesloten bij de Britse Camping & Caravanning Club. Op terreinen van de Caravan Club wordt de Camping Key Europe juist wel erkend, maar daar zijn tentkampeerders zelden welkom en daar heb je als fietser dus niks aan.)


Gesloten camping


De camping op kaart 80 (blz. 130) bij Stokenham is er niet meer. Vlakbij in Beeson naar links afslaan en steeds de weg links aanhouden en dan kom je bij een prachtig gelegen simpele camping (met warme douche): Beryls campsite


Nieuwe B&B


Traject 14: Lewes, The Dorset, Malling St., 01273 474 823, 65 pond.


Gesloten hotel

Blz. 164, kaart 32, Poole: hotel Corkers is definitief gesloten.


Review B&B


De White Horse in Maldon (traject 12) heeft een slechte reputatie: boven een lawaaiige pub, geen overdekte plek voor fiets, geen ontbijt en volgens de VVV zou er in drugs gedeald worden. In de volgende editie zal dit adres geschrapt worden.