Algemene info Fietsen in Bourgondië

Fietsen in Bourgondië
een rondrit langs kanalen en door wijngaarden
- met startplaatsen in Dijon, Auxerre en Mâcon -

ISBN 978-90-77056-39-4 | editie 2020
prijs € 21,50 |  138 pagina's | geheel in kleur | met ringband
auteur: Luc Oteman

 

Onder de noemer Le Tour de Bourgogne à Vélo werd in 2000 het plan gelanceerd om een uitgestrekte ronde van Bourgondië voor fietsers te ontwikkelen. Daartoe is een netwerk van fietspaden (Piste Cyclables), autovrije groene routes (Voies Vertes) en fietsroutes (Véloroutes) ontwikkeld dat aansluit op het landelijke netwerk in Frankrijk. Er wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van de jaagpaden langs de Bourgondische kanalen, enkele oude spoortracés en rustige departementale weggetjes. De Tour de Bourgogne is ruim 660 km lang en heeft meerdere verbindingen met andere fietsroutes in de naburige regio's. 

De fietsgids Fietsen in Bourgondië, sluit grotendeels aan op deze grote ronde van Bourgondië. Het raamwerk bestaat uit het Canal de Bourgogne van Dijon naar Migennes, het Canal de Nivernais van Migennes naar Decize en het Canal du Centre van Digoin naar Chalon-sur-Sãone.
 
Daarnaast zijn er verbindingsstukken tussen Decize en Digoin langs het Canal Latéral à la Loire en een oude spoorbaan, van Chagny naar Beaune en van Beaune door de beroemde wijngaarden van de Côte d'Or naar Dijon. Een extra lus van Chalon via Cluny naar Mâcon volgt Frankrijks mooiste Voie Verte langs een voormalige spoorlijn en voert via Tournus langs de Saône weer terug naar Chalon. Ook is er een afkorting van Tonnerre via Chablis naar Auxerre opgenomen. Tot slot zijn er extra lussen naar de historische plaatsen Vézelay en Semur-en-Auxois mogelijk.
 
De hoofdroute van 650 km kent weinig hoogteverschil en met uitzondering van de Côte d'Or geen steile hellingen en is grotendeels verkeersvrij. Door het uitstekende spoorwegennetwerk in Bourgondië met gratis fietstransport kunnen bovendien eenvoudig delen van de route overgeslagen worden. Deze gids is dus geschikt voor korte en langere fietsvakanties voor jong en oud! 

Info
Deze goed verzorgde routegids is volledig in kleur, voorzien van heldere kaarten met een schaal van 1:150.000 en ruim geïllustreerd met foto's. Behalve de routetekst staat in de gids ook informatie over de bezienswaardigheden onderweg, overnachtingsmogelijkheden, fietsenmakers en -verhuurders, hoe daar te komen, wegen, verkeer en fietspaden, fiets en uitrusting, kaarten en GPS, eten en drinken, klimaat en beste reistijd, natuur en de nuttige (internet)adressen.

Deze fietsgids is te koop bij:
♦ Reisboekhandels, internetboekhandels en bij de algemene boekhandel;
zie de verkooppunten
via onze eigen webshop of via een heel eenvoudig formulier


Overzichtskaart Fietsen in Bourgondië

- Blik op de binnenkant -