Algemene info Fietsen naar Berlijn

Vanaf maart 2022 verkrijgbaar

Fietsen naar Berlijn
- vanaf Enschede of Coevorden oostwaarts -

ISBN 978-90-77056-43-1 | editie 2022
prijs € 20,50 |  160 pagina's | geheel in kleur | met ringband | auteur: Kees Swart

 

De route naar Berlijn die in deze gids beschreven wordt, gaat door een gevarieerd landschap. Bossen, heuvels, rotsen en rivieren markeren plekken waar in warme tijden zeewater klotste en in koude tijden een ijskap lag. Kerken, kastelen, parken en paleizen getuigen van een lange geschiedenis waarin koningen en keizers, schurken en helden, prinsessen en weeskinderen hun verhalen hebben nagelaten.

De hoofdroute is 740 km lang en gaat over rustige wegen en paden. Zo’n 300 km is autovrij en 90 km is onverhard. In het Teutoburgerwoud, het Lipper Bergland en het Weserbergland zijn wat klimmetjes, die nooit lang duren. Voorbij Hildesheim is de route vrijwel vlak.


Campings zijn in Duitsland niet zo dik gezaaid. Deze route is echter zo samengesteld, dat fietsers die graag in hun tent slapen, uit wel 40 kampeer­­gelegen­­heden kunnen kiezen zonder om te hoeven rijden.

Info
Deze goed verzorgde routegids is volledig in kleur, voorzien van heldere kaarten met een schaal van 1:150.000 en ruim geïllustreerd met foto's. Behalve de routetekst geeft de gids ook (cultuur)historische informatie, informatie over bezienswaardigheden onderweg, tips voor fietsers die  per trein willen komen of terugkeren, een indruk van de voorzieningen onderweg, tips voor de fietsuitrusting, informatie over klimaat en beste reistijd, suggesties voor het combineren met andere fietsroutes, nuttige internetadressen en een overzicht van campings en andere overnachtingsmogelijkheden.

Deze fietsgids is te koop bij reisboekhandels, online boekhandels en soms bij de algemene boekhandel; zie de verkooppunten


 Overzichtskaart Fietsen naar Berlijn

Overzichtskaart van 'Fietsen naar Berlijn'
De rode lijn is de hoofdroute, de blauwgrijze lijnen zijn aanvullende trajecten.


 

- Blik op de binnenkant -